Vihar Gergely
School
2009-2011Novus Művészeti Iskola, Alkalmazott fotográfia
2019-         Kaposvári Egyetem, RRMK, Fotográfia MA

Milyen téma fotózásakor fordulj hozzám?
Főleg sport, portré, divat, rendezvény és gasztro. Ezeket még ráadásul szeretem is :D Persze jöhet más is, nyitott vagy az új kihívásokra, sarki expedíció vagy afrikai törzsek fotózása. De esküvő fotózással légyszi ne, arra nálam sokkal jobban szakosodott fényképészek vannak :)

Hogyan dolgozom? 
Egyéni vállalkozóként, számlaképesen. Képileg élesen, tisztán és valósághűen. Szakmailag kreatívan, a megrendelői igényeket szem előtt tartva.

Motívációm
A valóság inspirál. A megtörtént vagy a megtörténni készülő események érdekelnek. És a kettő között ott jelen. Az egyetlen pillanat amiben mégis exponálni lehet.
Na meg az ember, hiszen a dolgok mégiscsak emberekkel történnek. Az őszinte vagyis a fényképezőgépnek szóló színjáték nélkül készített képek a kedvenceim. 
A valóság maga olyan szép, mindössze a megfelelő pillanatban és a megfelelő helyre kell fókuszálnunk. Legyen szó sportesemény, rendezvény vagy divatfotózásról - én ezeket a pillanatokat keresem. A többinek meg ott az emlékezet és a feledés.

Az én történetem
Már gyerekkorom óta érdekel a fotózás és nem csak a munkám, hanem a hobbbim is.... presze persze, hallottuk ezerszer... :D
Én néha csak akkor hozok helyes döntést, ha nem marad más választásom.  Azért kezdtem el fotográfiát tanulni, mert nem vettek fel pszichológia szakra és csak kényszerhelyzetben tudtam azt választani ami igazán érdekelt. Így alakult , hogy a Novus Művészeti Iskola Alkalmazott fotográfia szakán végeztem 2011-ben. Ezt követően mégis úgy döntöttem, hogy "rendes" szakmát is tanulok, de az egyetem elvégzése után a mérnöki pálya helyett inkább fotósként kezdtem dolgozni. A történelem megismételte önmagát :)
Új korszak kezdődött az életemben. Az idő elkezdett rohanni, és én ezt csak a folyton halmozódó merevlemezek számán tudtam nyomon követni. Nagyon hálás vagyok a tanáraimnak és a megrendelőimnek, akiknek hála a fotográfia az életem részévé válhatott és a sorsnak amiért a pályán tartott. Százféle dolog érdekel engem is, de a fotográfia szerencsére nem csak egy dolog. A kép és a képalkotás lehetősége ott van mindenben - értsd mindenben! A fotográfia tehát nem csak egy dolog ami érdekel, hanem ez az összes dolog is ami érdekel. A kamera, akár egy szemüveg, egy olyan eszköz, amin keresztül a világot nézhetem. És nézem is, mert a világra én nagyon kíváncsi vagyok.
 A fotográfia egy vizuális nyelv, és én szeretném ezt a nyelvet nagyon szépen beszélni. Ezért felvételiztem, és nagy örömömre nyertem felvételt a Kaposvári Egyetem Rippl Rónai Művészeti Karának Fotográfia Mesterképzésére, melynek jelenleg első évfolyamos hallgatója vagyok.

Szóval így, és gondolom ez még csak az a kezdet.
"Never let the pressure to overpower the fun!" - (Kodaline)